Wijnjournaal.nl

Twee avonden Wijnvignet voor beginners online

door | 27 feb 2021 | Opleiding

Drink je af en toe een glaasje wijn en wil je er iets meer over weten? Dan is deze basiscursus een goede start om meer te weten te komen over wijn. Bij deze cursus hoort een handig klein boekje “Ik weet wat van wijn”. De cursus is online, maar er kan zeker wel geproefd worden! Deze cursus is ook zeer geschikt voor (parttime) medewerkers in de horeca, wijnafdeling in een supermarkt, wijnhandel, slijterij en groothandel.

Ontdek de belangrijkste witte en blauwe druivenrassen

In twee avonden krijg je onder andere informatie over:

  • Hoe wijn wordt gemaakt
  • Een klein aantal veel voorkomende druivenrassen (die ga je ook proeven!)
  • De belangrijkste klassieke en nieuwe wijngebieden
  • Een aantal basissmaken
  • Schenktemperaturen van wijn
  • Waar je bij het proeven van wijn op moet letten

Praktische informatie

De cursus Wijnvignet wordt online gegeven op donderdag 4 en 11 maart 2021. De avonden starten om 20:00 uur en duren tot circa 22:00 uur. Elke avond krijg je informatie en worden er zes wijnen geproefd. De wijnen staan in proefflesjes (100 ml = voldoende voor twee personen om te proeven) klaar bij de docent in Arnhem en kunnen daar op woensdag of donderdag worden afgehaald. Het boekje “Ik weet wat van wijn” kan besteld worden op de site www.drankenacademy.nl Na de twee cursusavonden kun je je op dezelfde site aanmelden voor het examen en bij voldoende punten het Wijnvignet halen. De kosten voor de cursus bedragen € 75,00 voor twee avonden inclusief de wijnen. Afhalen van de proefflesjes in overleg op het adres Beatrixstraat 44 te Arnhem. Mail voor meer informatie of aanmelding: alblas@svbe.nl Of bel Chris Alblas mobiel: 06 – 28 24 28 13.

Meer nieuws

De geheimen van Sherry Wijnen in 45 minuten

De geheimen van Sherry Wijnen in 45 minuten

In 2025 gaat een nieuw jaar van de Europese campagne voor Sherry Wijnen van start. Deze campagne informeert zowel consumenten als professionals over de kwaliteitswijnen uit de Sherry-regio. Onderdeel van deze campagne is de Sherry Academy, een online en...

Lees meer
Wines of South Africa kondigt CapeWine 2025 aan

Wines of South Africa kondigt CapeWine 2025 aan

Van L naar R: Maryna Calow (WoSA), Michiel du Toit (Hillebrand Gori), Charmaine Swanepoel (DHL), Siobhan Thompson (WoSA), (Hillebrand Gori) and Francois Malherbe (DHL) De grootste wijnbeurs van het zuidelijk halfrond Wines of South Africa (WoSA) kondigt met trots de...

Lees meer
BASEL: PROSECCO BAR AT THE INTERNATIONAL AIRPORT

BASEL: PROSECCO BAR AT THE INTERNATIONAL AIRPORT

Bottega Prosecco Bar expands its presence to Switzerland with a new venue in partnership with the Lagardere group at Basel International Airport. The facility was opened on 29 November, a date close to the Christmas holidays and the peak of transits at the Swiss...

Lees meer
Franse Foodtech-gigant lanceert in Nederland 

Franse Foodtech-gigant lanceert in Nederland 

Co-founder: Alexandre Haggai (links in de pagina Co-founder Clément Benoit) Clone, de Europese foodtech-startup uit Parijs die €105 miljoen aan financiering heeft opgehaald, gaat officieel van start gaat in Nederland. Het doel is restaurateurs te ondersteunen bij het...

Lees meer
logo svbe
logo wijncursussen.nl
logo nix