Geheimen van de wijnkelder

door | 24 jul 2024 | Boeken en films

Een uniek inkijkje in de wijncultuur van de Gouden Eeuw

Gids voor de wijnliefhebber anno 1700

Over de geschiedenis van wijn in Nederland is nog veel te leren en te onderzoeken. Geheimen van de wijnkelder biedt een kijkje in de wijnwereld van driehonderd jaar geleden.

Verschijnt 26 juli.

Hoe houd je wijn goed? Wat te doen als de wijn troebel blijkt? Wat doe ik met zure wijnen? Met deze vragen kregen wijndrinkers in de 17e en 18e eeuw te maken. Daarom bewaarde zijdefabrikant Guilliam van den Broeke een schriftje met uiteenlopende recepten om wijn helder te maken, goed te houden en te verbeteren als er iets mis was gegaan. Wijnhistorica Mariëlla Beukers dook in de geschiedenis van deze historische wijninstructies, onthult welke wijnen in die tijd populair waren en welke ingrediënten gebruikt werden voor het conserveren en opknappen van wijn. Na het lezen van deze geschiedenis kijk je niet meer met dezelfde ogen naar je flesje wijn!

Over de auteur

Mariëlla Beukers is vinoloog en historica en schreef naast diverse boeken over moderne wijn ook Wijnkronieken. Twintig eeuwen Nederlanders en wijn. Zij doet onderzoek naar de wijngeschiedenis van Nederland en hoopt te promoveren op een studie naar de historische wijngaarden in ons land.

BOEKGEGEVENS Mariëlla Beukers – Geheimen van de wijnkelder. Verschijnt 26 juli bij Het Zwarte Schaap
ISBN 978 94 92821 28 7 | Hardcover | 95 pag. | € 17,95.