Veuve Clicquot lanceert nieuwe Rich Blanc en Rich Rosé

door | 25 jul 2024 | Nieuws

Veuve Clicquot laat champagneliefhebbers vanaf deze zomer meevoeren naar de Franse Rivièra met de lancering van de nieuwe editie van de Rich Blanc en Rich Rosé. De fruitige champagne is vanaf nu te herkennen aan de mediterrane fles en nodigt uit om te genieten onder de zon, aan het strand of het zwembad.

Met de nieuwe Rich Blanc and Rich Rosé combineert Veuve Clicquot zowel frisse als fruitige smaken, terwijl de lijn trouw blijft aan de stijl van het huis. De blend en de likeur maken van deze champagne een gastronomisch genot, waarbij fruittonen perfect samengaan met de zoetheid. Deze gemakkelijk drinkbare champagne is gemaakt om koud of met ijs gedronken te worden. Perfect voor het creëren van onvergetelijke momenten onder de zon. 

Rijker van smaak, yet a more chilled consumption

De Rich Blanc en de Rich Rosé zijn een blend van Pinot Noir, Meunier, Chardonnay en Reserves Wines. Waar de Rich Blanc zich kenmerkt door de bloemtonen roos, violet en jasmijn, is de Rich Rosé en combinatie van de rode vruchten aardbei, framboos en rode bes. De champagnes kennen daarnaast allebei tonen van exotische- en boomgaardvruchten en de frisse smaak van citroengras en pepermunt.

De geschiedenis van Veuve Clicquot Rich

De term ‘Rich’ verschijnt vanaf het einde van de 19e eeuw in de archieven van het Franse champagnehuis. Het eerste geïdentificeerde exemplaar dateert uit maart 1876. Het betreft een notitie aan een Londense koopman, om aan te geven dat de flessen bestemd waren voor de Britse markt en met gedetailleerde beschrijving van de inhoud van de zending.

Over Veuve Clicquot

Veuve Clicquot is in 1772 opgericht door Philippe Clicquot-Murion, maar beroemd geworden in 1805 door zijn zoons weduwe (‘veuve’) Barbe-Nicole Ponsardin, een formidabele en innovatieve vrouw. Haar motto ‘only one quality, the finest’ is nog steeds leidend voor Veuve Clicquot, het op één na grootste champagnehuis ter wereld. Madame Clicquot zorgde voor baanbrekende innovaties in de champagnewereld zoals de eerste rosé en eerste vintage champagnes. De champagnes staan bekend om een vol, rijk en krachtig karakter.


PLEASE DRINK RESPONSIBLY.