Met je hele gezin op wijnreis… Hoe dan? 

door | 26 jul 2024 | Op bezoek bij

Familiehotel in Alto Adige, vlakbij Brixen biedt totaal beleving Plus tien wijnhuizen die het bezoeken waard zijn

Veel wijnstreken zijn ingericht voor wijnliefhebbers, maar veel wijnliefhebbers hebben ook een heel gezin mee op vakantie, hoe combineer je dat? Ontdek Hotel Fameli, een familiehotel op een half uur rijden van Alto Adige, vlakbij het pittoreske stadje Brixen. Hier komt iedereen aan zijn trekken: ouders kunnen overdag de wijngaarden in, terwijl de kids zich vermaken met de vele faciliteiten die het hotel te bieden heeft. 

Een onvergetelijk verblijf voor het hele gezin 
Zo’n 1000 kilometer van Amsterdam, op 2 uur rijden van Innsbruck, nét voorbij de Oostenrijkse grens, ligt in het dorpje Valdaora familiehotel Fameli. Het hotel biedt een totaal beleving voor gezinnen die houden van luxe, comfort en avontuur. Het hotel beschikt over ruime familiekamers, moderne suites en appartementen die van alle moderne gemakken zijn voorzien. De warme, gastvrije sfeer zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt. Voor de kinderen is er een uitgebreide speelruimte, een kinderclub met dagelijkse activiteiten en zelfs een speciaal kinderzwembad. Ondertussen kunnen ouders genieten van het wellness centrum, compleet met sauna’s, een stoombad en massages.  

Wijnproeven en gastronomische hoogstandjes 
Naast het goed uitgeruste hotel, maakt de ligging Fameli extra speciaal. Het hotel ligt vlakbij het prachtige wijngebied Alto Adige. Dit gebied staat bekend om zijn uitstekende wijnen en adembenemende landschappen. Het hotel organiseert regelmatig wijnproeverijen waarbij gasten lokale wijnen kunnen ontdekken onder begeleiding van deskundige sommeliers. Daarnaast kunnen gasten genieten van culinaire hoogstandjes in het hotel restaurant, waar de chef-kok gerechten bereidt met verse, lokale ingrediënten.

Ontdek de wijnschatten van Alto Adige 
Het wijngebied Alto Adige, ook bekend als Südtirol, is een van de meest noordelijke wijngebieden van Italië. Het gebied en is niet alleen bekend van zijn diverse en hoogwaardige wijnen, dankzij het unieke klimaat en de gevarieerde bodemsoorten, maar ook omdat er veelvoudig biologisch en biodynamisch wordt geproduceerd.  

De wijngaarden van Alto Adige liggen op verschillende hoogtes, variërend van 200 tot 1.000 meter boven zeeniveau, wat zorgt voor een breed scala aan microklimaten en rijke diversiteit aan wijnen. Veel van de wijngaarden zijn familiebedrijven die al generaties lang wijn produceren en met trots hun tradities voortzetten.  

In de regio zitten verschillende wijnhuizen die absoluut een bezoek waard zijn: 

Een bezoek aan deze wijndomeinen biedt niet alleen de kans om uitstekende wijn te proeven, maar ook om meer te leren over de geschiedenis en de cultuur van de regio.  

Ultiem genieten van zon, wijn en landschap 
Een verblijf bij Hotel Fameli is de perfecte manier om het hele gezin kennis te laten maken met de prachtige omgeving en de smaken van Alto Adige. Of je nu wilt ontspannen in het hotel, de omgeving wilt ontdekken of de wijngaarden wilt verkennen, er is voor ieder wat wils. Geniet van een onvergetelijke vakantie waarin het luxueuze en knusse hotel Fameli, de schilderijachtige landschappen en de heerlijke wijnen van Alto Adige centraal staan.