Na 120 werken over wijn een nieuwe wijnkalender Hubrecht Duijker en Wietze Snaak lanceren HET FYNE VAN WYN

door | 7 okt 2024 | Boeken en films

Amsterdam, 7 oktober 2024 – Deze week lanceert vinpressionist Hubrecht Duijker een compleet nieuwe wijnscheurkalender voor 2025 met de titel HET FYNE VAN WYN. Eerder schreef de nationaal en internationaal bekroonde wijnpublicist 120 werken over wijn, meer dan wie ook ter wereld. Vanaf vandaag is deze glimlachend, rijk en deskundig gevulde wijnkalender verkrijgbaar voor iedereen die nog meer wil genieten van wijn.

De kalender wordt uitgegeven door Edicola Publishing. ISBN 978-94-93359-77-5.
De verkooprijs bedraagt €14,95.

Op glimlachende wijze heeft Hubrecht honderden smakelijke feiten verzameld, plus enkele handige wetenswaardigheden (‘Hoe herken je… carmenère?’), leuke citaten, alle mogelijke praktijktips, speciale wijn-spijs suggesties en aardige anekdotes. Hubrecht Duijker: “Ik weet zeker dat wijnliefhebbers dankzij deze kalender spelenderwijs, zoniet scheurenderwijs nóg meer gaan genieten van wijn. Immers, net als voor kunst en muziek geldt ook voor wijn: hoe meer je ervan weet, des te meer je geniet.” Deze uitgave werd mede mogelijk gemaakt door wijnspecialist Wietze Snaak, die ook enkele bijdragen leverde. Vandaar de ondertitel Wietze’s wijnscheurkalender 2025.Over de samenstellersVijftig jaar geleden werd Hubrecht Duijker ’s lands eerste fulltime wijnschrijver. Decennia lang vulde hij wekelijkse wijnrubrieken in allerlei dagbladen, trad hij op in succesvolle tv-programma’s (o.a. in Koken met Sterren en AVRO’s Wijnwereld), schreef in 1974 de eerste cursus voor vinoloog (een door hem bedacht woord) en bereisde de wijnwereld intensief. Hij schreef ook 121 werken over wijn – en tientallen van zijn boeken werden vertaald. Allerlei nationale en internationale onderscheidingen staan op zijn naam, waaronder ridderschappen van drie regeringen. Zijn recentste hommage ontving hij vorige maand van de Wijnacademie: een naar hemzelf genoemde prijs. Naast zijn wijnwerk, voor o.a. een digitaal maandmagazine, is Hubrecht druk gaan schilderen, en heeft inmiddels meer dan zevenhonderd werken op zijn naam staan. Vandaar dat hij de naam van beroep veranderde van wijnschrijver in vinpressionist. Contactadres: info@hubrechtduijker.com.  

Wietze Snaak is wijnspecialist ‘in hart en nieren’, en geniet landelijke bekendheid mede dankzij zijn jarenlange optredens in het tv-programma Business Class.