Op 19 februari 2025 15 wijnmakers uit de regio, Masterclass Cees van Casteren MW
– Don Quichot gaat op tournee! Het grootste aaneengesloten wijngebied van Spanje, Castilla-La Mancha, komt naar Amsterdam op 19 februari 2025. Dit evenement maakt deel uit van een Europa-tour ter promotie van de wijnen uit deze zeer gevarieerde Spaanse regio. Tijdens de proeverij zullen gerenommeerde wijnhuizen uit Castilla-La Mancha hun beste wijnen presenteren aan Nederlandse wijnprofessionals. Het is een mix van diverse soorten producenten: Retail, Boutique, biodynamisch, traditioneel en alle kleuren en stijlen, stil en mousserend. Een event dus voor kleine en grote importeurs maar door de masterclass van Cees van Casteren MW ook interessant voor wijnbars en sommeliers. De exacte locatie in Amsterdam zal op een later moment bekend worden gemaakt.
Castilla-La Mancha: Een wijnregio van wereldformaat
Castilla-La Mancha is niet alleen het grootste wijnbouwgebied van Europa, maar het staat ook bekend om de interessante prijs-kwaliteitverhouding. De regio bestaat uit vijf provincies: Albacete, Ciudad Real, Cuenca, Guadalajara en Toledo. De combinatie van gunstige klimatologische omstandigheden, relatief hoge ligging (650 – 900 meter), rijke wijntradities en moderne productiemethoden heeft ervoor gezorgd dat de wijnen uit Castilla-La Mancha wereldwijd geliefd zijn. Hun motto is niet voor niks “bodem + klimaat + traditie = kwaliteitswijn”.
Tijdens het evenement zullen diverse wijnhuizen hun wijnen presenteren, waaronder enkele producenten die momenteel op zoek zijn naar een Nederlandse importeur. Dit biedt wijnprofessionals de kans om nieuwe ontdekkingen te doen en hun assortiment uit te breiden met unieke wijnen uit deze bijzondere regio.
Voor meer informatie over de regio, klik hier.
Programma en masterclasses
Naast de proeverij vinden er ook masterclasses door Cees van Casteren MW plaats, waarin deelnemers zich kunnen verdiepen in de veelzijdigheid van de wijnen uit Castilla-La Mancha. Experts uit de regio zullen hun kennis delen over de unieke terroirs, de verschillende druivensoorten en de innovaties binnen de wijnproductie.