logo WIJNJOURNAAL groen

Emirates lanceert nieuwe Business Class-gerechten gecreëerd met Moët & Chandon champagne

door | 13 feb 2025 | Geen categorie

Met de komst van 18 nieuwe gerechten op het menu wordt de inflight ervaring van Emirates Business Class-reizigers naar een hoger niveau getild. De gerechten zijn zorgvuldig samengesteld door Moët & Chandon’s bekroonde chef-kok Jean Michel Bardet en Emirates’ Vice President of Culinary Design Doxis Bekris. Elk van de nieuwe gerechten is perfect gecombineerd met een exclusieve champagne, wat de ultieme culinaire samenwerking in de lucht oplevert.

De 18 nieuwe voorgerechten en hoofdgerechten worden vanaf mei 2025 op geselecteerde routes aan boord gelanceerd, waardoor Emirates Business Class-reizigers voor het eerst in de lucht kunnen genieten van een vakkundig samengestelde combinatie van champagne en gerechten. Samen met het Maison de Moët & Chandon in Frankrijk werkten Emirates-meesterkoks meer dan een jaar aan het menu. Met alleen de beste ingrediënten creëerden de bekroonde chefs verfijnde gerechten van culinair topniveau. Alles kan op schaal gemaakt worden en voldoet zo aan de eisen van ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij, die 149 maaltijden per minuut serveert en in totaal meer dan 77 miljoen maaltijden per jaar serveert.

Nieuwe culinaire creaties in Emirates Business Class
Onder de nieuwe gerechten vallen voorgerechten zoals gepocheerde sint-jakobsschelpen geserveerd met groene meloen, geblancheerde kumquat, citroengel en geroosterde amandelen. Dit voorgerecht wordt gecombineerd met Moët & Chandon Grand Vintage 2016, waarbij de smaken van de delicaat gezouten sint-jakobsschelpen en de cuvée elkaar perfect aanvullen. Groene meloen en kumquat versterken het bouquet van de champagne, terwijl het contrast van de basilicum voor de finishing touch zorgt. 

De nieuwe creaties omvatten ook veganistische gerechten, zoals zijden tofu, geserveerd met gepocheerde asperges, soja-emulsie met olijfolie, citroengel en cashewnotenroom, gecombineerd met Moët & Chandon Brut Impérial. De tofu is gemarineerd in citroensap en sojasaus, wat de frisheid en umami-dimensie van Brut Imperial naar voren brengt. Dille geeft een plantaardig contrast, terwijl de cashewnotenroom voor een harmonieuze afronding van het gerecht zorgt.

Ook de nieuwe hoofdgerechten zullen indruk maken. Met combinaties zoals geroosterde eend geserveerd met gestoofde aubergine en kikkererwten met raz el hanout-gekruide couscous-jus en cherrytomaatjes, gecombineerd met Moët & Chandon Rosé Impérial, waarbij de kruidige couscous-smaken dansen met de structuur van rosé.  Een ander hoofdgerecht om naar uit te kijken is de sappige geroosterde kalkoen, geserveerd met salie kippenjus, aardappelpuree, gestoofde venkel en amandelen. Dit gerecht wordt harmonieus gecombineerd met Moët & Chandon Grand Vintage 2016. De geschroeide Chileense zeebaars zal een hit zijn voor liefhebbers van zeevruchten, gecombineerd met Moët & Chandon Brut Impérial en geserveerd met artisjokpuree, citroengrassaus en geboterde sugarsnaps. De artisjokpuree zorgt voor een gladde textuur en subtiele smaak die perfect samengaat met de elegantie van de Moët & Chandon Brut Impérial. 

Er zijn ook veganistische hoofdgerechten, zoals gestoofde linzen met kokos geserveerd met gestoomde basmatirijst, gekruide bloemkool met groene erwten en naan, gecombineerd met Moët & Chandon Rosé Impérial. De textuur van de koraallinzen speelt met de elegante bubbel van de Rosé Impérial, terwijl currykruiden het fruitige bouquet aanvullen met een zachte pittigheid.

Culinair topniveau op grote hoogte
Gedurende het jaar van ontwikkeling werkten de chefs in Frankrijk en Dubai nauw samen. Terwijl sterrenchef Jean Michel werd uitgedaagd om de smaakprofielen van gerechten op innovatieve wijze te combineren met de exclusieve champagnes, ging het Emirates-team aan de slag om ervoor te zorgen dat de gerechten op grote schaal kunnen worden bereid voor de talloze wereldwijde bestemmingen. Samen brainstormden de chefs over de manieren waarop eersteklas restaurantkwaliteit kon worden gecreëerd, rekening houdend met de impact van hoogte, schaal en de voorbereiding van het eten voordat het in het vliegtuig wordt geladen. De chefs moesten ook nadenken over de manieren waarop het eersteklas cabinepersoneel van Emirates het eten aan boord kan serveren, zodat de Business Class-reiziger elke keer een geweldige ervaring heeft.

Over Jean-Michel Bardet – Chef-kok, Moët & Chandon
Champagneliefhebber Jean-Michel Bardet bedenkt gerechten die naadloos aansluiten bij de smaaksensatie van een Moët & Chandon. Hij werkt daarbij volgens zes fundamentele principes: dialoog, kleurharmonie, eenvoud, zoutheid, textuur en bereiding. Jean-Michel kan beroepen op zijn ervaring in met Michelinsterren bekroonde restaurants, luxe hotels en privéclubs. Hij laat zijn talent graag los op de Franse, Aziatische en Angelsaksische keuken. Met een diploma op zak begon hij in restaurants aan de Côte d’Azur voordat hij vertrok naar de zeer exclusieve Yacht Club de Monaco. Vervolgens verhuisde hij naar een Vancouver Yacht Club en maakte een tussenstop in Londen, waar hij zijn messen slijpte bij Claridge’s. Vervolgens werkte hij bij Flocon de Sel in Megève, Lapérouse in Parijs en Ma Langue Sourit in Luxemburg. Onder chef Guy Krenzer perfectioneerde hij zijn techniek en met de driesterrenchef Emmanuel Renaut leerde hij koken met het moment. Na bijna twee jaar les te hebben gegeven aan Le Cordon Bleu Culinary Arts Academy in Shanghai, sloot hij zich aan bij tweesterrenchef Olivier Bellin, die een nieuw restaurant opende in Hong Kong. 18 maanden en een Michelinster later keerde Jean-Michel terug naar Frankrijk. Eerst om de Moulin de l’Abbaye in de Perigord verder te polijsten, daarna om het Domaine du Colombier, in het hart van de Drôme Provençale, te herbouwen. Toen kreeg de champagneliefhebber de unieke kans om zich aan te sluiten bij het Moët & Chandon Maison, om gerechten te bedenken die de smaakbeleving van de champagne perfectioneren.

Over Doxis Bekris – Vice President Culinary Design, Emirates 
Doxis Bekris is in februari 2025 benoemd tot Vice President of Culinary Design en zal in die functie de culinaire teams van Emirates naar nieuwe hoogten brengen. De Griekse Doxis is een doorgewinterde en innovatieve chef-kok, maar ook restauranthouder, F&B-consultant, auteur en docent. Hij heeft verschillende gerenommeerde restaurants in Griekenland en de rest van de wereld opgericht en gerund, en heeft tal van functies bekleed in culinaire wereld. Doxis heeft een passie voor originele creaties en een obsessie met de hoogste kwaliteit producten, waarbij hij zich uitgebreid verdiept in de beste ingrediënten wereldwijd. Met groot respect voor verschillende culturen en hun eten, ingrediënten, kooktechnieken en tradities, streeft hij ernaar zijn opgedane kennis te verwerken in menu-ontwerpen voor Emirates. Doxis kwam in 2019 bij Emirates als Vice President Culinary Shared Services & Concept Development, waar hij verantwoordelijk was voor het ontwikkelen van de richting van Emirates’ iconische inflight catering, de regionaal geïnspireerde maaltijden die op 490 vluchten per dag worden geserveerd en de 1400 chefs bij Emirates Flight Catering Facility (EKFC), voordat hij de rol van Vice President of Culinary Design op zich nam.

Over Emirates champagne-aanbod
Emirates heeft al 33 jaar een samenwerking met Moët Hennesey. Moët & Chandon-champagnes zijn een kenmerkend onderdeel van de Emirates-ervaring: ze zijn verkrijgbaar in alle Emirates Lounges, worden gratis geserveerd aan boord van First en Business Class, en zijn te koop in Premium Economy en Economy Class. Als onderdeel van de ‘fly better’-belofte koopt Emirates meer champagne dan welke andere luchtvaartmaatschappij ter wereld dan ook en heeft het exclusieve rechten om Dom Pérignon Vintage 2015, Dom Pérignon Vintage Rosé 2009, Dom Pérignon Plénitude 2 2004, Moët & Chandon Brut Imperial, Moët & Chandon Imperial Rosé, Moët & Chandon Grand Vintage Blanc 2016, Veuve Clicquot Yellow Label en Veuve Clicquot Vintage Blanc 2015 te serveren. Emirates schenkt ook de Australische mousserende wijn Chandon Vintage Brut 2018 aan boord als een exclusieve service voor reizigers in Premium Economy.

Meer nieuws

All you need is Wine Paris

All you need is Wine Paris

Wine Paris 2025 has confirmed its ranking as the world’s leading wine and spirits event following three days of record attendance. A total 52,622 visitors took part in the exhibition, 45% of them internationals from 154 countries. Despite the unpredictable...

Lees meer
Festival TREK viert 11e seizoen met 9 edities

Festival TREK viert 11e seizoen met 9 edities

Grootste rondreizende food festival van NederlandHet komende seizoen van Festival TREK belooft een bijzondere te worden. Het grootste rondreizende food festival van Nederland zal haar 11e seizoen afsluiten met een speciale verjaardagseditie van 5 t/m 7 september in...

Lees meer
It’s showtime in Düsseldorf

It’s showtime in Düsseldorf

Photo: @Messe DüsseldorfExciting programme lures international wine and spirits industryWhen March sees ProWein come to town the whole of Düsseldorf turns into a hotspot for the international wine and spirits sector. For six days everything in the Rhine...

Lees meer
Best Label Award®2025

Best Label Award®2025

The Best Label Awards® (BLA), the first and only competition with international standards, a seamless online registration, and transparent judging, is now open to wine and spirits producers worldwide. The judging will take place on the third Wednesday of...

Lees meer
logo svbe
logo wijncursussen.nl
logo nix
Share This
G-YD8G14ETJ5