logo WIJNJOURNAAL groen

Bolenius** van Luc Kusters gaat verhuizen naar Rembrandtpark

door | 26 mrt 2025 | gastronomie

Dutch Cuisine chef opent groene, gastronomische locatie in april 2025

Bolenius Restaurant**, het vlaggenschip van de Dutch Cuisine in Nederland, opent vanaf 17 april de deuren van de nieuwe locatie aan de Nachtwachtlaan 20B in Amsterdam. Bolenius** op de Zuidas blijft voorlopig nog geopend voor gasten, maar het professionele team onder leiding van Luc Kusters zal geleidelijk verplaatsen naar het Rembrandtpark.

Alle zintuigen geprikkeld
Bij het nieuwe Bolenius Rembrandtpark beleef je een ongedwongen sfeer in een groene oase van rust, waar alle zintuigen worden geprikkeld van begin tot eind. Zodra je binnenstapt, valt direct het elegante interieur op, met warme aardetinten en luxe materialen die een sfeervolle uitstraling creëren. Op zomerse dagen kunnen gasten lunchen of dineren op het adembenemende terras op de aanpalende houten vlonder. De grote glazen ramen die uitkijken op het park aan het water creëren een bijzonder ontspannen binnen-buiten sfeer. Net als bij het restaurant op de Zuidas wordt hier uitsluitend met lokale ingrediënten gekookt, veelal gekweekt in eigen moestuin.

Samenwerken met de natuur   
Bolenius Rembrandtpark wordt omringd door de natuur en het park biedt Luc en zijn team alle inspiratie. De natuur is vertegenwoordigd op het bord en in het glas. In de kas naast het restaurant én in de tuinen rondom wordt het eigen groen gekweekt; groenten en kruiden van hoge kwaliteit, die niet dichterbij het bord te vinden zijn. Alles met het doel om de natuurlijke omgeving stimuleren en zelf tuinieren te promoten, met een trotse nadruk op lokale producten. De keuken van Bolenius werkt uitsluitend met seizoensgebonden ingrediënten, vers en in harmonie met de natuur. Alle gerechten zijn stuk voor stuk verfijnde smaaksensaties, bereid op het hoogste gastronomische niveau. Nieuw zijn de unieke à la minute bereide botanische cocktails met het beste dat de tuin van Bolenius in het seizoen te bieden heeft.    

Love at first sight
“Een relatie wees mij op de nieuwe locatie Rembrandtpark en het was love at first sight. In eerste instantie wilde ik nog beide locaties runnen, maar met alle mogelijkheden die Rembrandtpark biedt, met faciliteiten als catering en private dining heb ik besloten de Zuidas geleidelijk te verlaten. Ons doel is gasten eerlijke, indrukwekkende en gezonde gerechten te serveren en zoals vele jaren het culinaire met het circulaire te verenigen. Deze locatie geeft mijn team en mij een enorme stimulans om de totaalbeleving van Bolenius te perfectioneren. Niet alleen op het bord, maar ook in het glas, met nieuwe botanical cocktails en mocktails en een uitgelezen nieuwe wijnkaart met vooral biologische en biodynamische wijnen van kleine, innovatieve producenten”, zegt Luc Kusters, Chef Kok van Bolenius Rembrandtpark.            
Team & openingstijden              
Het team van Bolenius is klein en getalenteerd, waarvan het grootste gedeelte eerder ervaring op deed bij Bolenius** op de Zuidas. Met de expertise van de equipe en vriendelijke gastvrouwen en -heren streeft Bolenius ernaar om elke lunch en diner onvergetelijk te maken. Een bezoek waard!

Culinair genieten bij Bolenius Rembrandtpark kan van woensdag t/m zaterdag van 12:00-14:30 uur aanvang voor lunch en van woensdag t/m zaterdag van 18:00-21:00 uur aanvang voor diner. Reserveer nu online en kom langs op Nachtwachtlaan 20B te Amsterdam.

Over Luc Kusters
Luc Kusters SVH-Meesterkok wist van jongs af aan dat hij chef wilde worden. Kusters begon in 2010 zijn eigen restaurant Bolenius op de Amsterdamse Zuidas. De kookstijl van Luc is gericht op lokale en seizoensgebonden ingrediënten (vaak uit eigen tuin) en de Nederlandse keuken. Ook is hij grondlegger van Dutch Cuisine. Bolenius heeft sinds 2016 een Michelinster en staat in nationale én internationale lijsten hoog aangeprezen als beste groenten restaurant We’re Smart World. In 2021 ontving Bolenius als allereerste restaurant in Nederland de Groene Michelinster. Na 15 jaar Bolenius** Zuidas, begint er een nieuw hoofdstuk in Lucs carrière: Bolenius Rembrandtpark.    

Volg Bolenius Rembrandtpark op Instagram via @boleniusrembrandtpark en LinkedIn.

Foto credits: Alek Bruessing       

Meer nieuws

Austria retains its lead in organic viticulture

Austria retains its lead in organic viticulture

For the first time ever, a quarter of all Austrian vineyards are certified organicExactly one quarter (25.0%) of the area under vine in Austria has been certified as organically cultivated, as the latest figures released by the Federal Ministry of...

Lees meer
ProSpirits Report 2025: The Future of Spirits

ProSpirits Report 2025: The Future of Spirits

The global spirits industry stands at a turning point — and the inaugural ProSpirits Report – The Future of Spirits captures the opportunities and challenges shaping its next chapter. Based on insights from over 200 industry professionals across 45...

Lees meer
De populairste cocktails van Nederland in 2025

De populairste cocktails van Nederland in 2025

Als het aan onze zoekgeschiedenis ligt, schenken we deze zomer het liefst een Espresso Martini in. Of twee. Uit een analyse van zoekdata door Seeders blijkt dat deze cocktail aan een indrukwekkende opmars bezig is. In juli 2025 werd er bijna 24.500 keer op...

Lees meer
Austrian wines impress in Tokyo

Austrian wines impress in Tokyo

– Major success for Austrian wine exports to Asia: the Austrian Tasting in Tokyo 2025, hosted by the Austrian Wine Marketing Board (Austrian Wine) on 22 July, attracted more than 600 wine professionals from the Japanese retail sector, hospitality industry...

Lees meer
logo svbe
logo wijncursussen.nl
logo nix
Share This