logo WIJNJOURNAAL groen

JRE-Nederland kroont culinair toptalent tijdens spectaculaire awardshow

door | 18 nov 2025 | gastronomie, Nieuws

Chef, Gastvrouw en Restaurant van het Jaar bekendgemaakt

Maandagavond tijdens een feestelijke theatershow in Hardenberg reikte JRE-Nederland de JRE Awards 2026 uit. Drie leden vielen in de prijzen die volgens de vereniging uitblinken in  vakmanschap, gastvrijheid en ondernemerschap. Rick Blanken van Ledeboer (Almelo) is uitgeroepen tot Chef van het jaar, Hanneke Verstappen-Jacobs van De Beejekurf (Venray) tot Gastvrouw van het Jaar en het Restaurant van het Jaar is The Church (Arnhem) van Bart Leussink en Janiek van den Broeck. Daarnaast werden ook de nieuwe leden en het nieuwe bestuur voorgesteld. 

JRE-Nederland, de toonaangevende vereniging van jonge, ambitieuze restaurateurs, zette met de JRE Awards 2026 opnieuw uitzonderlijk talent en opvallend ondernemerschap in het zonnetje. Extra bijzonder is dat de winnaars worden gekozen door de leden zelf, collega’s uit het vak die als geen ander weten wat excellentie betekent. De avond stond geheel in het teken van talent, inspiratie en beleving: een sprankelend programma waarin leden, partners en gasten genoten van korte films, interviews en live muziek.

Chef van het Jaar 2026 – Rick Blanken (Restaurant Ledeboer, Almelo)
In het voormalige pand van de Twentse Bank runt Rick Blanken zijn Restaurant Ledeboer, een plek waar beleving en gastronomie hand in hand gaan. Zijn keuken is puur, verfijnd en vol frisse accenten. Rick begon als chef en bedrijfsleider, groeide door tot mede-eigenaar en sinds 2023 is hij volledig eigenaar van het restaurant. Met zijn team zet hij Almelo en Twente culinair op de kaart.

De award werd uitgereikt door Tijn Swinkels (Royal Swinkels).

Gastvrouw van het Jaar 2026 – Hanneke Verstappen–Jacobs (De Beejekurf, Venray)
Met haar aandacht, persoonlijke stijl en natuurlijke flair weet Hanneke Verstappen–Jacobs van De Beejekurf elke gast zich direct thuis te laten voelen. Ze is het gezicht van het restaurant en tilt samen met haar team het restaurant naar een hoger niveau.

De award werd overhandigd door Martijn Kwast (Kwast Wijnkopers).

Restaurant van het Jaar 2026 – The Church (Arnhem)
In de monumentale kerk in het Arnhemse modekwartier combineren Bart Leussink en Janiek van den Broeck gastronomie, sfeer en storytelling tot één bijzondere ervaring. Hun restaurant The Church verrast met eigentijdse fine dining, doordachte wijn-spijscombinaties en een decor dat elk diner onvergetelijk maakt.

De award werd uitgereikt door Michelle Hartman (illycaffè).

Nieuwe voorzitter en nieuwe leden
Tijdens de show maakte JRE-Nederland ook het nieuwe bestuur en de leden bekend. Na zes jaar droeg Marko Karelse (Villa la Ruche, Voorburg) het voorzitterschap over aan Bjorn Massop (Restaurant Lokaal, Doetinchem). Samen met vicevoorzitter Rick Blanken (Ledeboer, Almelo) en Lino de Vrede (Au Coin des Bons Enfants, Maastricht) vormt hij het nieuwe bestuur.

De nieuwe leden zijn:

  • Roel Sieverink & Kim Blaauw – De Ölliemölle (Borculo)
  • Kaj & Lissa Landman – Holsterhof (Posterholt)
  • Danny Meijboom & Rik Opstals – G7 (Sittard)
  • Yorick de Groot & Michelle Leone – Éclusier (Bloemendaal)

Internationale nominaties
Voor het internationale JRE Congress 2026 in Keulen zijn de volgende Nederlandse leden genomineerd:

  • Rick Blanken – Ledeboer (Chef of the Year)
  • Hanneke Verstappen–Jacobs – De Beejekurf (Hospitality Excellence Award)
  • Lino de Vrede – Au Coin des Bons Enfants (Sommelier of the Year)
  • Laurent Smallegange – Spetters (Sustainability Award)
  • Bart Leussink – The Church (Re·Generation Award)
  • Pasquale Carfora – Aroma (Taste of Origin)

Met deze nominaties benadrukt JRE-Nederland opnieuw de kwaliteit en ambitie van hun leden.

Over JRE–Jeunes Restaurateurs
JRE–Jeunes Restaurateurs is een internationale vereniging van jonge restauranthouders en chefs die hun liefde voor gastronomie delen. Met ruim 400 restaurants in 16 landen, waaronder 41 in Nederland, draait alles om vakmanschap, creativiteit en het gebruik van lokale producten met aandacht voor duurzaamheid. Meer informatie: www.jre.nl

 

Meer nieuws

Horecava en Wine Professional bundelen krachten

Horecava en Wine Professional bundelen krachten

Taste of Wine Professional brengt betaalbare luxe in het glasTijdens Horecava 2026 slaan Horecava en Wine Professional opnieuw de handen ineen. De grootste horecabeurs van Nederland en de toonaangevende wijnbeurs van de Benelux bundelen hun kennis en...

Lees meer
logo SVBE
logo SVBE
logo-wijncursussen.nl_
logo nix
Share This