logo WIJNJOURNAAL groen

Van de Achterhoek tot de Italiaanse bossen: Tobias Camman en Stijn van Vliet op culinaire zoektocht in FOMO Chefs

door | 18 dec 2025 | gastronomie

Beeld: ©Elvin Boer

Hoewel Nederland vol zit met culinair talent en toprestaurants, laten veel jongeren fine dining links liggen. Hun kritiek: het is te duur, te ingewikkeld en je krijgt ‘niks’ op je bord. In FOMO Chefs gaat Tobias Camman op zoek naar wat er nu echt achter die vooroordelen schuilgaat. Met de overtuiging van een toegewijde kok, wijnkenner en auteur van vier kookboeken neemt hij de kijker mee in de wereld van fine dining. Tobias krijgt daarbij hulp van Stijn, een culinaire leek met nuchtere blik. FOMO Chefs is vanaf vrijdag 19 december volledig gratis te bingen bij KRO-NCRV via NPO Start.

Veel jongeren denken dat fine dining saai en ingewikkeld is. Met FOMO Chefs wil ik laten zien dat er juist een wereld van plezier, vakmanschap en verrassing achter zit. Voor mij is dit programma een droom die uitkomt en ik hoop dat kijkers zien hoe toegankelijk die wereld eigenlijk is” zegt Tobias over de serie. 

Elke aflevering begint bij een Nederlandse topchef met één of meerdere sterren, onder wie Jeroen Achtien en Hans van Wolde. Zij koken hun signature dish: het gerecht dat hun keuken typeert. Tobias en Stijn reizen vervolgens naar de landen en regio’s waar de belangrijkste ingrediënten uit die signature dishes vandaan komen. Zo trekt het duo door binnen- en buitenland: van een kaviaarkwekerij in een voormalige koeienstal in de Achterhoek tot de Italiaanse bossen op zoek naar het felbegeerde witte goud, de truffel.

Met alle verzamelde ingrediënten gaat Tobias uiteindelijk zelf aan de slag. In elke aflevering bereidt hij zijn eigen gerecht voor de topchef die hen inspireerde, gebaseerd op de vondsten van hun reis. Weten ze de chefs te verrassen? En vooral: biedt FOMO Chefs kijkers een toegankelijk inkijkje in fine dining? Alle gerechten zijn terug te vinden op de website van KRO-NCRV, zodat kijkers er zelf mee aan de slag kunnen.

FOMO Chefs is vanaf vrijdag 19 december volledig gratis te streamen bij KRO-NCRV via NPO Start. 

 

Meer nieuws

ProWein Düsseldorf 2026 compact and efficient

ProWein Düsseldorf 2026 compact and efficient

Photo: © Messe Düsseldorf / ProWein Düsseldorf / New key visual of the ProWein campaign “Cultivate the visionary in you!”Call to the industry: Cultivate the visionary in you!“‘Shape, Create, Elevate are the three buzzwords we aim to align our future...

Lees meer
Vier nieuwe leden voor The Food & Wine Republic

Vier nieuwe leden voor The Food & Wine Republic

Dit najaar zijn er vier nieuwe wereldwijde bureaus  aangesloten bij The Food & Wine Republic: PCATS Comunicació uit Spanje, Winelab Agency uit Denemarken, FIVESTAR PR uit Zuid-Afrika en Grapevine uit Australië. Dit betekent dat het netwerk voortaan...

Lees meer
Genomineerden Horecava Awards 2026 bekend

Genomineerden Horecava Awards 2026 bekend

Dit zijn de meest opvallende innovatiesHet is zover: de genomineerden voor de Horecava Awards 2026 zijn bekend! Deze 25e editie zet opnieuw baanbrekende oplossingen, slimme verbeteringen en duurzame ideeën in de schijnwerpers. Alle innovaties hebben een...

Lees meer
logo SVBE
logo SVBE
logo-wijncursussen.nl_
logo nix
Share This