logo WIJNJOURNAAL groen

Het grootste Sterren Restaurant van Europa komt op 17 en 18 maart naar Zeist

door | 21 nov 2022 | Nieuws

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart wordt het Slot omgetoverd tot een waar sterrenpaleis. Tien bekroonde Michelin Chefs en de Chef de Chateau geven acte de préséance en staan samen garant voor een onvergetelijke en unieke culinaire beleving. De crème de la crème van de Nederlandse gastronomie laat zien dat dineren in een sterrenrestaurant ook anders kan.

Door krachten te bundelen maak je in één avond kennis met tien Sterrenchefs die ieder een gerecht uit eigen keuken bereiden en serveren. Na ontvangst met bubbels en amuses, maak je een avondvullende culinaire wandeling door het Slot. Het walking dinner menu bestaat uit vier koude gerechten, vier warme gerechten en twee desserts. De gerechten haal je zelf op bij de Chefs, waarna je na een praatje met de Chef plaatsneemt aan één van de vele (sta)tafels. Tijdens de wandeling wordt je verrast door livemuziek, wat de sfeer compleet maakt. Ook de kunstliefhebber komt aan zijn of haar trekken. De expositiezalen met werken van Jasper Krabbé worden voor deze speciale gelegenheid opgesteld voor de gasten. 

Vanzelfsprekend worden bijpassende wijnen bij de gerechten geserveerd en de ‘winemakers’ helpen je graag om de juiste keuze te maken en geven je tekst en uitleg over de wijn.

Om 22.00 uur start de afterparty in het loungecafé onder het genot van een kopje koffie en een likeurtje. Liever een dansje wagen? Dat kan in de ‘ballroom’ waar de dj er een feest van maakt. Rond middernacht staan de mensen van Valet Parking klaar om je auto op te halen, of wellicht beter, deze door Rent A Bob te laten ophalen, die je dan ook thuisbrengt.

Slot Zeist is gekozen vanwege de bijzondere en imponerende stijlzalen, de schitterende entree en de centrale ligging.

Per avond zijn er tien van de twaalf deelnemende chefs aanwezig:

  • Paul Kappé van Monarh in Tilburg
  • Ronald van Roon van Calla’s in Den Haag
  • Egon van Hoof van Mos in Amsterdam
  • Lars van Galen van ’t Lansink in Hengelo
  • Mike Cornelissen van Rijnzicht in Doornenburg
  • Eric van Bochove van ’t Vlasbloemeken in Koewacht
  • Wilco Berends van De Nederlanden in Vreeland
  • Hans Derks van Versaen in Ravenstein
  • Jozua Jaring van Ratatouille Food & Wine in Haarlem
  • Erik de Mönnink van De Swarte Ruijter in Holten
  • Erik Tas van ’t Ganzenest in Rijswijk
  • Jonathan Zandbergen van Merlet uit Schoorl

Sterren Preuvenement in Slot Zeist, vrijdag 17 en zaterdag 18 maart, 18.30-00.00 uur.
De dresscode is feestelijk
Een all-in toegangskaart bedraagt € 349,00 per persoon
Maximaal 300 gasten per avond

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via www.sterrenpreuvenement.nl




Meer nieuws

FavorFlav Food Top 100 op 17 maart

FavorFlav Food Top 100 op 17 maart

Wie wordt dé foodheld van 2025?Culinair platform FavorFlav, dat dit jaar 10 jaar bestaat, presenteert op maandag 17 maart de jaarlijkse FavorFlav Food Top 100 van de movers & shakers van de Nederlandse gastronomie. De lijst wordt bekend gemaakt tijdens...

Lees meer
logo svbe
logo wijncursussen.nl
logo nix
Share This