logo WIJNJOURNAAL groen

Digitale restaurants in opmars: Food Tech-startup Clone breidt uit naar vijf Nederlandse steden

door | 20 jan 2025 | gastronomie

Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven en Groningen sluiten aan bij het groeiende netwerk van virtuele restaurantmerken

Amsterdam, 20 januari 2025 – Clone, de foodtech-startup uit Parijs, zet haar snelle expansie in Nederland voort. Na de succesvolle lancering in Amsterdam, is Clone nu actief in vijf extra steden: Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven en Groningen. Deze strategische uitbreiding biedt restaurateurs de kans om hun keukencapaciteit optimaal te benutten door middel van virtuele restaurantmerken gericht op bezorging, zonder extra investeringen.

Strategische groei in Nederland

Sinds haar oprichting in 2020 heeft Clone meer dan 2.500 restaurants geholpen om extra omzet te genereren. Door traditionele keukens om te vormen tot digitale franchises, kunnen lokale restaurants hun bereik vergroten via platforms als Uber Eats en Thuisbezorgd.nl, zonder dat extra faciliteiten nodig zijn.

“We zien al restaurants die dankzij Clone tussen de €500.000 en €1 miljoen aan extra omzet behalen,” zegt Sam Klopper, algemeen directeur van Clone Nederland. “Dit onderstreept hoe krachtig ons model is: restaurateurs kunnen hun capaciteit optimaal benutten en profiteren van de groeiende vraag naar bezorgmaaltijden, zonder extra investeringen.”

Erkenning en investeringen

Clone’s impact en groei blijven niet onopgemerkt. Het bedrijf behaalde een 28e plek op de prestigieuze Sifted 250-lijst, samengesteld door het gerenommeerde techplatform Sifted. Deze lijst erkent de meest veelbelovende startups van Europa.

Bovendien heeft Clone recent €105 miljoen opgehaald in een investeringsronde, waaronder een Series B-financiering van €80 miljoen geleid door Kharis Capital, Verlinvest en Conviviality Ventures. Deze middelen zullen worden ingezet om Clone’s technologie te verbeteren en verder uit te breiden naar nieuwe markten, wat de koppositie van het bedrijf in de foodtech-sector versterkt.

 Foto: Clone

 

 

Meer nieuws

FavorFlav Food Top 100 op 17 maart

FavorFlav Food Top 100 op 17 maart

Wie wordt dé foodheld van 2025?Culinair platform FavorFlav, dat dit jaar 10 jaar bestaat, presenteert op maandag 17 maart de jaarlijkse FavorFlav Food Top 100 van de movers & shakers van de Nederlandse gastronomie. De lijst wordt bekend gemaakt tijdens...

Lees meer
logo svbe
logo wijncursussen.nl
logo nix
Share This