De nieuwe barista – Hét ultieme handboek voor iedereen die meer uit koffie wil halen Verschijnt op 30 oktober.
Koffie-experts en meervoudig kampioenen Rose van Asten en Wendelien van Bunnik, nemen je mee van boon tot kop. Van smaak en zetmethodes, tot techniek en extractie, toegankelijk én verdiepend. Dit boek is een onmisbare bron voor zowel de enthousiaste hobbyist als de ambitieuze professional.
Verwacht geen stoffige theorie, maar slimme inzichten, praktische tips en herkenbare voorbeelden uit de hedendaagse praktijk. Of je nu houdt van experimenteren, verfijnen of gewoon elke dag betere koffie wil zetten én drinken – dit boek is voor jou.
- De complete reis van bes tot boon (tot in je kop)
- Verschillende zetmethodes – en hoe je ze onder de knie krijgt
- Espresso-extractie uitgelegd op een manier die wél te begrijpen is
- Veelgemaakte fouten en hoe je ze voorkomt (ja, ook met melk schuimen!)
- Tips uit de praktijk van barista-kampioenen
- Met recepten voor het bekende koffiemenu en originele koffie-drankjes
- Met heldere illustraties, stappen-plannen en QR-codes naar extra content
Een no nonsense boek vol praktische uitleg, achtergrond, inzichten én moderne technieken.
Over de auteurs
Toen Rose en Wendelien besloten om samen een boek te schrijven, voelde het gelijk vanzelfsprekend. Beiden hebben ze jarenlange ervaring in de koffiewereld — als trainers, sprekers, proevers, kampioenen — maar misschien nog wel belangrijker: ze delen dezelfde eindeloze nieuwsgierigheid, dezelfde drang om te blijven leren, en hetzelfde plezier in het doorgeven van kennis.
Rose is een meester in het ontrafelen van smaak en zintuiglijke beleving. Ze helpt mensen over de hele wereld om beter te proeven, bewuster te kiezen en hun sensorische vaardigheden te ontwikkelen.
Wendelien brengt diepgang, verbinding én luchtigheid. Als baristatrainer, spreker en wereldkampioen Aeropress maakt ze theorie toegankelijk, zonder dat het ooit saai wordt.
Waar Rose de rust en verdieping brengt, zorgt Wendelien voor vaart en praktische toepasbaarheid. Hun expertises vullen elkaar perfect aan — en dat merk je op elke pagina van dit boek. Wat hen misschien nog wel het meest verbindt, is het plezier dat ze halen uit lesgeven, trainen en het begeleiden van anderen.
De nieuwe barista is een weerspiegeling van die gedeelde missie: mensen helpen om met meer zelfvertrouwen, kennis en met plezier koffie te zetten.
DE NIEUWE BARISTA IS HÉT BOEK VOOR:
- Thuisbarista’s die méér willen dan standaardinstructies en YouTube
- Starters in de koffie-industrie die een gedegen fundament willen
- Trainers en coaches die heldere, begrijpelijke uitleg zoeken
- Koffienerds die geen genoegen nemen met halve antwoorden
“Supercompleet en toegankelijk geschreven, dit boek zit vol informatie die je soms al wist, soms vergeten was, en soms nog helemaal niet kende! Een mooie mix van theorie en praktijk.
Zelfs als professional haalde ik er dingen uit die me weer aan het denken zetten: alsof je een goede koffie drinkt en ineens nieuwe smaken ontdekt.”
Judith Konsten, koffie-expert (Q grader)
Rose van Asten en Wendelien van Bunnik – De nieuwe barista, hoe koop, zet & proef je koffie. Verschijnt op 30 oktober bij Uitgeverij De nieuwe barista. Fotografie: Saskia Lelieveld. Illustraties: Studio Suzan Schapendonk.
ISBN 978 90 90 40322 9 | Hardcover | 256 pag. | € 39,99
Foto credit: Saskia Lelieveld Fotografie.