Wijnjournaal.nl

De eerste grootschalige digitale wijnvakbeurs Millésimes Alsace maakt programma bekend voor recordaantal inschrijvers

door | 19 mei 2021 | Internationaal

3500 inschrijvingen uit 50 landen!

Een nieuw concept met dezelfde essentie. Een wijnvakbeurs, waarbij tijdens virtuele afspraken met de wijnproducent ook gelijktijdig geproefd kan worden. Deelnemende professionals konden namelijk vooraf hun eigen selectie aan wijn samenstellen, die in speciaal ontwikkelde kleine flesjes gebotteld werden en toegezonden.

Ongekend grote belangstelling vanuit de hele wereld

In de eerste week al oversteeg het aantal inschrijvingen de 900 van de vorige editie in 2018. Met name voor vakmensen uit het (verre) buitenland is deze driedaagse digitale vakbeurs uiteindelijk een uitkomst. Ondanks de strenge accreditatie hebben zich meer dan 3500 professionals kunnen registreren uit 50 landen. 70% van  de aanmeldingen komt van buiten Frankrijk.  Van de belangrijkste exportmarkten zijn Italië, de USA, UK, Taiwan en Canada goed vertegenwoordigd. Maar ook professionals uit Aziatische landen, Midden- en Oost-Europa zien nu kansen om deze vakbeurs te bezoeken en kennis te maken met de Alsace en haar producenten, dankzij een digitaal afsprakensysteem.

Beursprogramma bekend

Om professionals hun vakkennis over de Alsace verder te verbreden, is door internationale sprekers en producenten uit de Alsace een drietal conferenties opgezet:

. Nieuwe tendensen in wijnconsumptie : kansen voor de Alsace

. Respect voor mens en natuur: evident voor de Alsace

. Alsace: een showcase van alle bodemtypes ter wereld

Deze conferenties zijn te volgen in het Engels, Frans en Japans, en alleen toegankelijk voor geaccrediteerde (B2B) deelnemers.

Let op: het bestellen van proefdoosjes is niet meer mogelijk, maar deelnemen aan Millésimes Alsace wel. Schrijf je in via www.millesimes-alsace.com. De DigiTasting vindt plaats van 7 t/m 9 juni.

Meer nieuws

De geheimen van Sherry Wijnen in 45 minuten

De geheimen van Sherry Wijnen in 45 minuten

In 2025 gaat een nieuw jaar van de Europese campagne voor Sherry Wijnen van start. Deze campagne informeert zowel consumenten als professionals over de kwaliteitswijnen uit de Sherry-regio. Onderdeel van deze campagne is de Sherry Academy, een online en...

Lees meer
Wines of South Africa kondigt CapeWine 2025 aan

Wines of South Africa kondigt CapeWine 2025 aan

Van L naar R: Maryna Calow (WoSA), Michiel du Toit (Hillebrand Gori), Charmaine Swanepoel (DHL), Siobhan Thompson (WoSA), (Hillebrand Gori) and Francois Malherbe (DHL) De grootste wijnbeurs van het zuidelijk halfrond Wines of South Africa (WoSA) kondigt met trots de...

Lees meer
BASEL: PROSECCO BAR AT THE INTERNATIONAL AIRPORT

BASEL: PROSECCO BAR AT THE INTERNATIONAL AIRPORT

Bottega Prosecco Bar expands its presence to Switzerland with a new venue in partnership with the Lagardere group at Basel International Airport. The facility was opened on 29 November, a date close to the Christmas holidays and the peak of transits at the Swiss...

Lees meer
Franse Foodtech-gigant lanceert in Nederland 

Franse Foodtech-gigant lanceert in Nederland 

Co-founder: Alexandre Haggai (links in de pagina Co-founder Clément Benoit) Clone, de Europese foodtech-startup uit Parijs die €105 miljoen aan financiering heeft opgehaald, gaat officieel van start gaat in Nederland. Het doel is restaurateurs te ondersteunen bij het...

Lees meer
logo svbe
logo wijncursussen.nl
logo nix